Jordbruk

HUND

Kennelklubben Västs ordförande Lisbeth Liljeqvist ser att hundintresset växer och fler människor har egen hund. Samtidigt har många mycket att göra och har ibland svårt att hinna med att göra allt som det krävs av en hundägare. Eftersom de är måna om sin hund köper de tjänster för att tillgodose hundens behov, det kan vara allt från att lämna hunden på hunddagis till att få hjälp med träning av hunden. Det gör att efterfrågan ökar på utbildad arbetskraft inom hundområdet. Det arbetsmarknaden efterfrågar är personal på hunddagis, hundtränare, personal som arbetar med hundhälsovård, klippning och trimning av hund m.m.

När du går utbildningen på Dinglegymnasiet får du de kunskaper som krävs för att jobba med hund på professionell nivå. I hundutbildningen samarbetar Dinglegymnasiet med Kennelklubben Väst. Det innebär t.ex. att Kennelklubbens uppfödarutbildning kommer att genomföras som en del i hundprofilen. Detta gör att eleverna har den utbildning som Kennelklubben kräver för att man skall kunna arbeta med uppfödning av hundar.

Vill du efter din utbildning lära dig mer om hundar finns det flera både kortare och längre utbildningar. Eftersom du får allmän högskolebehörighet kan du senare läsa vidare om du skulle vilja göra det.